Keramikfigurer
Klik her for at se "Fiskende Nissefar" keramikfigur fremstillet i år 2000.
Noget af det første keramik, jeg lavede som voksen, var figurer: Blandt andet en lille skulptur af en stående kvinde og en lille hvid kaninfigur.
Senere, omkring årene 1999-2000, da vi flyttede til Ry, begyndte der at dukke andre slags figurer op: En sydamerikansk Tukan, finurlige nisser og - inspireret af min søn Nikolaj - en lykkedrage, som passer på sine æg og ellers ser vældig fornøjet ud.
Mine keramikfigurer er som regel udført i hvidt tysk stentøjsler med 0,2 mm chamotte og bemalede med lertøjsglasurfarver. Jeg har valgt den slags ler, fordi det for det første er meget
Klik her for at se "Tukan" keramikfigur fremstillet i år 2000 Klik her for at se "Lykkedrage" keramikfigur fremstillet i år 2000.
Ved at klikke på de små billeder her kan du se de tre figurer "Tukan", "Lykkedrage" og "Fiskende Nissefar" i større format. Klik på krydset for at fjerne stort billede igen.
med pudsløjerlige detaljer som små hænder, ører eller hår lavet i hvidløgspressen osv. Jeg håber, du kan lide mine figurer.
plastisk og dermed let at forme, for det andet , fordi farverne kommer helt til deres ret på en hvid baggrund. Endelig er hvidt tysk stentøjsler med 25 procent chamotte i mere bastant og dermed mere sikkert og holdbart i forhold til dansk blåler eller rødler. Holdbarheden er af stor betydning for mig, da jeg ofte arbejder
Tilbage til forsien